Ontdek Gorinchem: Dé vestingstad van Nederland!

Vroeger was Gorinchem één van de belangrijkste vestingsteden van Nederland. De meeste vestingsteden zijn in de 19eeeuw niet ontsnapt aan sloopwerkzaamheden. Gorinchem is één van de enige vestigsteden waar het rijke verleden nog zichtbaar is. Wandel over de vestingwallen rondom de stad en geniet van het spectaculaire uitzicht over de rivieren, bezichtig de Dalempoort (de enige overgebleven stadspoort) of bezoek één van de kruitmagazijnen van de stad.

Met een afstand van 2 kilometer tot het gezellige stadscentrum van Gorinchem, is Hotel Gorinchem de ideale uitvalsbasis voor een ontdekkingstocht door de stad. Struin langs de middeleeuwse stadsmuren, wandel langs de leuke boetiekjes van het centrum of stap in het verhaal van de boekenkist in Slot Loevestein. In en rondom de stad is genoeg te beleven. 

Gorinchem; de mooiste vestingstad van 2021

Met enorme stadsmuren, wallen, bastions, grachten, torens en poorten had Gorinchem een belangrijke rol om ons land en de stad tegen vijanden te beschermen. Vandaag de dag is de rijke geschiedenis van Gorinchem nog steeds terug te zien. Uniek in Nederland!

Wandel over de kilometerslange vestingwallen en geniet van het spectaculaire uitzicht over de rivieren, breng een bezoek aan de Dalempoort (de enige overgebleven stadspoort), ga terug in de tijd in één van de twee kruitmagazijnen in de stad of kom meer te weten over de rijke historie van Gorinchem tijdens een boottocht langs de bijzondere Vestingdriehoek. Waar in Gorinchem u ook komt, de rijke historie van de stad is overal terug te zien. Gorinchem is niet voor niets uitgeroepen tot mooiste vestingstad van 2021.

De mooiste fiets- en wandelroutes van Gorinchem

Naast een rijke historie heeft de omgeving van Gorinchem nog veel meer te bieden. Zo leent de natuurrijke omgeving zich perfect voor een mooie fiets- of wandeltocht. Een populaire activiteit  in Gorinchem is het Arkelpad, een prachtige wandeling van 13,9 kilometer langs de Linge, het Merwedekanaal en pittoreske molens. Voor nog meer natuur volgt u de Avelingenroute, een prachtige route van 14 kilometer dwars door buitendijks natuurgebied De Avelingen. Onderweg geniet u van enorme riet- en hooilanden, kabbelend open water en indrukwekkende vergezichten.

Ontdekt u de bezienswaardigheden van Gorinchem liever op de fiets? Ook dat is mogelijk! Tijdens de molenroute ontdekt u de vier molens van Gorinchem. Hier komt u meer te weten over het molenaarsleven en scoort u de lekkerste souvenirs in de molenwinkel van Molen Nooit Volmaakt. De Bloesem & Fruitroute rondom Gorinchem mag niet ontbreken op uw activiteitenlijst. Een unieke route dwars door de prachtige omgeving van de Betuwe. Onderweg geniet u van kronkelende dijken, honderden fruitbomen en natuurrijke rivieren. Vooral in het voorjaar is deze route door de prachtige bloesembomen een aanrader. Ontdek de fiets- en wandelroutes met één van onze arrangementen.

Winkelen in Gorinchem

Ook winkeliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het gezellige centrum van Gorinchem. Met een afwisseling van hippe conceptstores, knusse boetiekjes en grote winkelketens heeft het centrum van Gorinchem een breed aanbod. Sluit de dag af op de Grote Markt, een gezellig plein vol restaurants, cafés en terrassen, midden in het centrum van de stad. Natuurlijk is het ook mogelijk om een hapje te komen eten in Restaurant Ocre, in Hotel Gorinchem.