Gorkums Wandelarrangement

Wist u dat Gorinchem in 2021 is uitgeroepen tot de mooiste vestingstad van Nederland? Eeuwen geleden was Gorinchem een belangrijke vestingstad van Nederland. Deze invloeden zijn vandaag de dag nog steeds terug te zien. Loop over de oude vestingwallen rondom de stad en geniet van het prachtige uitzicht op het water, bekijk de originele stadspoort (de Dalempoort) of breng een bezoek aan de oude kruitmagazijnen van de stad.

Kamer Boeken

De mooiste wandelroutes in en rondom Gorinchem

Met veel restanten van Gorinchem als oude vestingstad, kronkelende dijken en rivieren en een gezellig stadscentrum heeft Gorinchem genoeg te ontdekken. Hoe kan je beter de stad ontdekken dan via een mooie wandelroute?

De molenroute van Gorinchem

Kies voor de molenroute rondom de stad en ontdek molen De Hoop, Molen Nooit Volmaakt, de Oostmolen en de Westmolen. Met een beetje geluk kunt u zelfs een kijkje nemen in Molen de Hoop. Hier komt u meer te weten over het molenaarsleven en koopt u de lekkerste lokale producten in de molenwinkel.

De vestingwandeling

Met de rijke historie van Gorinchem en de prachtige restanten van het vestingsverleden van de stad mag een wandeling over de vestingen niet ontbreken. Een groot deel van de oorspronkelijke vestingwallen met bastions zijn nog steeds intact. Struin over de vestingwallen en laat u verrassen door het prachtige uitzicht over de havens en rivieren.

De avelingenroute

Naast een prachtig stadscentrum voor historie beschikt Gorinchem ook over een voldoende natuurgebieden. Met de Avelingenroute geniet u van een wandeling van 14 kilometer door buitendijks natuurgebied de Avelingen. Wandel langs de riet- en hooilanden, de grienden en open wateren en kom helemaal tot rust.

Ontspannen bij Hotel Gorinchem

Na een heerlijke wandeling is Hotel Gorinchem de ideale plek om tot rust te komen en weer op te laden voor een volgende dag in de stad. Met het Gorkums wandelarrangement geniet u van een comfortabele overnachting en schuift u de volgende ochtend aan voor een uitgebreid ontbijtbuffet. Om uw verblijf compleet te maken krijgt u van ons een kaartje voor het museum en een boekje vol leuke wandelroutes met u mee. Natuurlijk mag ook een echt Gorkums souvenirtje (zoute bollen) niet ontbreken. De ideale nacht weg in Gorinchem!

Boek uw overnachting hier