Biesbosch arrangement

Vlakbij Gorinchem ligt de Biesbosch, een prachtig, groen natuurgebied. Een bijzonder gebied met een voor Nederland belangrijke cultuurhistorie. In de Biesbosch hebben mensen gevochten tegen het water, polders gemaakt, de natuur naar hun hand gezet met een heel eigen griend- en rietcultuur maar ook weer ontpolderd en teruggegeven aan de natuur. Het ideale uitstapje vanaf Hotel Gorinchem.

Kamer Boeken

Ontdek de Biesbosch

In en rondom de Biesbosch is genoeg te doen voor alle leeftijden. Huur een boot of kano en ontdek de Biesbosch vanaf het water, spring op de fiets en volg een van de vele fietsroutes, ontdek de Biesbosch te voet, ga op een excursie of kies voor een overnachting in de natuur. Ook een bezoek aan het Biesboschmuseum mag niet ontbreken.

Wandelen door de Biesbosch

Bent u nieuwsgierig naar de bijzondere omgeving van de Biesbosch? De natuurrijke omgeving nodigt uit voor een mooie wandelroute. De Biesbosch wandeling is de ideale route voor een eerste kennismaking met het gebied. Begin de route met een kopje koffie of een bezoek aan het Biesbosch museum en vervolg de weg langs De Pannekoek, een griend met kronkelende paadjes. Onderweg komt u langs de kleine Noordwaard, een uitgestrekt stuk gras waar waterbuffels graag zwemmen en grazen. Met een beetje geluk kunt u bij de Jantjesplaat de visarend en de zeearend spotten.

De prachtige natuur van de Biesbosch inspireert ook kunstenaars. Tijdens de poëzieroute vindt u meerdere kunstwerken en gedichten. Gaat u toch liever voor de lange afstanden? Dan is een wandeling over het Biesboschpad iets voor u, een prachtige wandeling van 169 kilometer rond de Biesbosch.

Het Biesbosch arrangement van Hotel Gorinchem

Hotel Gorinchem is de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de Biesbosch. Met ons speciale Biesbosch arrangement bent u zeker van een ontspannen nacht/weekend weg. Het arrangement is inclusief één comfortabele overnachting, een uitgebreid ontbijtbuffet, een toegangskaartje voor het , een kaartje voor de fluisterboot (2 uur) en een 3-gangen diner in het hotel. De ideale manier om de Biesbosch te ontdekken!